Deskripsi Kelas Cupcake Deko

DESKRIPSI KELAS BASIC CUPCAKE DECORATING



Basic Cupcake Decorating Class anjuran Rezeki Walon Enterprise boleh disertai dengan yuran sebanyak RM140 sahaja. Kelas cupcake deko akan berlangsung selama selama 3 jam dan amat sesuai untuk beginner yang ingin mempelajari teknik-teknik mendeko cupcake. Peralatan yg perlu dibawa ialah apron,kain lap dan tupperware untuk membawa pulang cupcake. Setiap pelajar akan membawa pulang 12 biji cupcakes yg telah dideko sendiri. Antara tema2 hiasan yg akan dipelajari ialah garden theme, flower basket, kids theme dll.Sila confirmkan tempat anda selewat-lewatnya 3 hari sebelum tarikh kelas diadakan.Email rezekiwalon@gmail atau call 018-2266577 untuk mendaftar

Kelas Hands-On Homemade Chocolate

KELAS HANDS-ON HOMEMADE CHOCOLATE

Kami akan menganjurkan kelas hands-on homemade chocolate.Class details:

Mempelajari teknik mudah pembuatan choc menggunakan choc compound (dark, milk dan white).Anda akan membawa pulang choc yang dibuat sendiri berserta 1 free choc mould.

Akan diajar cara menghasilkan :
1. Lollichoc pelbagai warna
2. Assorted choc praline with filling (blueberry,strawberry,dark choc,caramel)
3. ChocOreo
4. Teknik mewarnakan coklat
Kelas akan berlangsung selama 4 jam.Yuran pendaftaran adalah sebanyak RM150 sahaja.
Sila email rezekiwalon@gmail untuk mendapatkan jadual kelas.

Wednesday, January 14, 2009

Tahun Baru 2009

Dah masuk minggu kedua Januari 2009..baru berpeluang untuk update blog Toothsome treats ni.Mungkin masih ada yang tertanya-tanya..toothsome treats tu apa.
Toothsome membawa maksud yang sama seperti delicious atau luscious.Dalam bahasa melayu, lazat atau enak.Teringat masa mula-mula create blog dulu, Encik Suami turut buat muka confuse bile dengar perkataan toothsome.Katanye..macam ada kena mengena dengan sakit gigi..hihihi.
Dan tentang nama syarikat, Rezeki Walon Ent. juga sering jadi persoalan.Walon tu apa ek?Erm...Walon tu membawa maksud bagus,sedap atau best.Arwah abah used to say "walon" to express bagus, sedap atau best.Bermulanya perjalanan Rezeki Walon Ent. pun adalah selepas abah pergi mengadap Ilahi in 2006.My mum mula attend bakery classes and accept tempahan kek from frens and family.Bile mama tak cukup tangan i started to help her out sikit2.Lama-lama i myself jatuh chenta dgn bidang ni.And so did my dearest Ecik Suami.Tapi my Encik Suami jatuh chenta dengan bread n bun making pulak.
Previousy i learnt about baking from my lovely mother and from browsing in the net.Only recently i got the chance to attend a few classes at Yummie bakery and Lovelianacakes.Love the classes for sometimes tanpa teknik yg betul,kerja yang kita patut boleh siapkan dalam masa 2 jam jadi 2 hari baru siap.hihihi..Harap dalam tahun 2009 ni,saya dapat memantapkan lagi skill dan produk2 dari Rezeki Walon.Insyaallah.
Anyway i would like to express my gratitude to frens, family and Rezeki Walon Ent valued customers for your orders, support and comments all this while.For your info,we will be launching our very own Rezeki Walon e-coupon specially for our loyal customers.All previous online customers will receive our e-coupon that will enable them to enjoy 5-10% discount on all Toothsome treats item (T&C apply).Tunggu....

No comments: