Deskripsi Kelas Cupcake Deko

DESKRIPSI KELAS BASIC CUPCAKE DECORATING



Basic Cupcake Decorating Class anjuran Rezeki Walon Enterprise boleh disertai dengan yuran sebanyak RM140 sahaja. Kelas cupcake deko akan berlangsung selama selama 3 jam dan amat sesuai untuk beginner yang ingin mempelajari teknik-teknik mendeko cupcake. Peralatan yg perlu dibawa ialah apron,kain lap dan tupperware untuk membawa pulang cupcake. Setiap pelajar akan membawa pulang 12 biji cupcakes yg telah dideko sendiri. Antara tema2 hiasan yg akan dipelajari ialah garden theme, flower basket, kids theme dll.Sila confirmkan tempat anda selewat-lewatnya 3 hari sebelum tarikh kelas diadakan.Email rezekiwalon@gmail atau call 018-2266577 untuk mendaftar

Kelas Hands-On Homemade Chocolate

KELAS HANDS-ON HOMEMADE CHOCOLATE

Kami akan menganjurkan kelas hands-on homemade chocolate.Class details:

Mempelajari teknik mudah pembuatan choc menggunakan choc compound (dark, milk dan white).Anda akan membawa pulang choc yang dibuat sendiri berserta 1 free choc mould.

Akan diajar cara menghasilkan :
1. Lollichoc pelbagai warna
2. Assorted choc praline with filling (blueberry,strawberry,dark choc,caramel)
3. ChocOreo
4. Teknik mewarnakan coklat
Kelas akan berlangsung selama 4 jam.Yuran pendaftaran adalah sebanyak RM150 sahaja.
Sila email rezekiwalon@gmail untuk mendapatkan jadual kelas.

Wednesday, January 14, 2009

Kelas cupcake deco dan fancy cookie

4 januari lepas, saya berpeluang menghadiri kelas cupcake deco n fancy cookie anjuran Lovelianacakes.Sebelum tu pegi kenduri kawin dulu so dgn baju kurung pahang la saya g belajar dgn kak ayu.hihihi.Dan nak dijadikan cerita...Bile sampai kat sekolah seksyen 7 tu,kami tak jumpa rumah kak ayu.Dok la berpusing2 Encik Suami carik lorong 7/6.rupa-rupanyer tersorok kat belakang 7/6B.
Memang dah lambat..student yg lain semua dah start menguli fondant.hihihi...sori kak ayu.Kami ni memang raja dan ratu sesat.Seeesaat..je kejenyer.Sesat jalan tau bukan sesat ajaran.Anyways..kak ayu ajar basic cupcake deco for fondant,and buttercream cupcakes.Jamu mata, tengoklah hasil2 deco saya


Gambar ni i cilok dari blog kak ayu.Me?Of course la yg pakai kurung pahang tu.


Fondant cupcakes


Baby themes.Sleeping baby and baby booties.


My first buttercream rose.Hihihihi.Comot la


Snow white.Cupcake with edible image




Cookie decorating.Sedap cookie ni.Yummy..yum.HZ Heart shaped cookie tu saya buat khas untuk Encik Suami terchenta.143!

No comments: