Deskripsi Kelas Cupcake Deko

DESKRIPSI KELAS BASIC CUPCAKE DECORATING



Basic Cupcake Decorating Class anjuran Rezeki Walon Enterprise boleh disertai dengan yuran sebanyak RM140 sahaja. Kelas cupcake deko akan berlangsung selama selama 3 jam dan amat sesuai untuk beginner yang ingin mempelajari teknik-teknik mendeko cupcake. Peralatan yg perlu dibawa ialah apron,kain lap dan tupperware untuk membawa pulang cupcake. Setiap pelajar akan membawa pulang 12 biji cupcakes yg telah dideko sendiri. Antara tema2 hiasan yg akan dipelajari ialah garden theme, flower basket, kids theme dll.Sila confirmkan tempat anda selewat-lewatnya 3 hari sebelum tarikh kelas diadakan.Email rezekiwalon@gmail atau call 018-2266577 untuk mendaftar

Kelas Hands-On Homemade Chocolate

KELAS HANDS-ON HOMEMADE CHOCOLATE

Kami akan menganjurkan kelas hands-on homemade chocolate.Class details:

Mempelajari teknik mudah pembuatan choc menggunakan choc compound (dark, milk dan white).Anda akan membawa pulang choc yang dibuat sendiri berserta 1 free choc mould.

Akan diajar cara menghasilkan :
1. Lollichoc pelbagai warna
2. Assorted choc praline with filling (blueberry,strawberry,dark choc,caramel)
3. ChocOreo
4. Teknik mewarnakan coklat
Kelas akan berlangsung selama 4 jam.Yuran pendaftaran adalah sebanyak RM150 sahaja.
Sila email rezekiwalon@gmail untuk mendapatkan jadual kelas.

Thursday, January 29, 2009

Promo bulan Februari 2009

This february supermini cupcakes and supermini muffins are out for grabs at a special promotional price.Sesuai untuk makan2,gathering and even kenduri kesyukuran.

Supermini cupcakes berwajah baru (dalam muffin cup)

Normal price --- RM30 = 25pcs
February Promo --- Buy 2 boxes of 25pcs supermini cupcakes for RM45
--- Simple designs as shown in the pic
--- Can mix 3 flavours
--- Can choose theme colour

Supermini double choc muffin

Description :Choc chip muffin with choc ganache and sprinkle topping
Normal price --- RM32 = 25pcs
February Promo --- Buy 2 boxes of 25pcs supermini double choc muffin for RM48
Offer valids from 1/2/2009-28/02/09.Call 012-3582639 to plase your order.

Sunday, January 25, 2009

Cupcake for makan-makan

These are repeat order from kak Sisriah.Untuk makan2 dan beri pada saudara mara katanye.Sms dari kak sisriah berbunyi "Flavour dan design ikut kepakaran you lah".
So i made her lemon,strawberry, vanilla and choc moist cupcakes.Nak dijadikan cerita adik kak sisriah,kak shamsinar came to pick up the cuppies an hour earlier and masa tu jugak la my lil mysara telah membuat projek menumpahkan air sabun (bubble) kat hall.At the end kak shamsinar yg kena pack those cuppies pulak.Hihihi.Sowghi akak.Tqvm.

,makan2











Wednesday, January 21, 2009

Muffins anyone?



We also offer muffins for grab.
Blueberry muffin with blueberry filling and cream = RM32/16pcs
Blueberry muffin (plain) = RM22/16pcs
Choc chip muffin with choc ganache topping = RM32/16pcs
Choc chip muffin = RM22/16pcs

Choc moist pack





We come out with a 1/2kg choc moist pack.Senang dibawa menziarah frens and family dlm cuti2 yang mendatang ni.
Harga = RM15
Call 0123582639 to order.

Tuesday, January 20, 2009

Triple choc birthday cuppies







These delicious triple choc cupcakes were specially made for my s.i.l, Yenny Ratna Dewi for her 21-st birthday.Triple choc ni memang sedap,absolutely chocolaty..totally yummy!Choc moist cupcake covered with choc ganach plus choc spread.Nak rasa?Call 0123582639 to order

Wednesday, January 14, 2009

Pink and purple birthday cupcakes

Happy birthday Lisa


This is my first buttercream rose after attending cupcake deco class at Loveliana's.
Amacam?Think i'm getting the hang of it la.Tapi still kena practice lagi.



Kelas cupcake deco dan fancy cookie

4 januari lepas, saya berpeluang menghadiri kelas cupcake deco n fancy cookie anjuran Lovelianacakes.Sebelum tu pegi kenduri kawin dulu so dgn baju kurung pahang la saya g belajar dgn kak ayu.hihihi.Dan nak dijadikan cerita...Bile sampai kat sekolah seksyen 7 tu,kami tak jumpa rumah kak ayu.Dok la berpusing2 Encik Suami carik lorong 7/6.rupa-rupanyer tersorok kat belakang 7/6B.
Memang dah lambat..student yg lain semua dah start menguli fondant.hihihi...sori kak ayu.Kami ni memang raja dan ratu sesat.Seeesaat..je kejenyer.Sesat jalan tau bukan sesat ajaran.Anyways..kak ayu ajar basic cupcake deco for fondant,and buttercream cupcakes.Jamu mata, tengoklah hasil2 deco saya


Gambar ni i cilok dari blog kak ayu.Me?Of course la yg pakai kurung pahang tu.


Fondant cupcakes


Baby themes.Sleeping baby and baby booties.


My first buttercream rose.Hihihihi.Comot la


Snow white.Cupcake with edible image




Cookie decorating.Sedap cookie ni.Yummy..yum.HZ Heart shaped cookie tu saya buat khas untuk Encik Suami terchenta.143!

Tahun Baru 2009

Dah masuk minggu kedua Januari 2009..baru berpeluang untuk update blog Toothsome treats ni.Mungkin masih ada yang tertanya-tanya..toothsome treats tu apa.
Toothsome membawa maksud yang sama seperti delicious atau luscious.Dalam bahasa melayu, lazat atau enak.Teringat masa mula-mula create blog dulu, Encik Suami turut buat muka confuse bile dengar perkataan toothsome.Katanye..macam ada kena mengena dengan sakit gigi..hihihi.
Dan tentang nama syarikat, Rezeki Walon Ent. juga sering jadi persoalan.Walon tu apa ek?Erm...Walon tu membawa maksud bagus,sedap atau best.Arwah abah used to say "walon" to express bagus, sedap atau best.Bermulanya perjalanan Rezeki Walon Ent. pun adalah selepas abah pergi mengadap Ilahi in 2006.My mum mula attend bakery classes and accept tempahan kek from frens and family.Bile mama tak cukup tangan i started to help her out sikit2.Lama-lama i myself jatuh chenta dgn bidang ni.And so did my dearest Ecik Suami.Tapi my Encik Suami jatuh chenta dengan bread n bun making pulak.
Previousy i learnt about baking from my lovely mother and from browsing in the net.Only recently i got the chance to attend a few classes at Yummie bakery and Lovelianacakes.Love the classes for sometimes tanpa teknik yg betul,kerja yang kita patut boleh siapkan dalam masa 2 jam jadi 2 hari baru siap.hihihi..Harap dalam tahun 2009 ni,saya dapat memantapkan lagi skill dan produk2 dari Rezeki Walon.Insyaallah.
Anyway i would like to express my gratitude to frens, family and Rezeki Walon Ent valued customers for your orders, support and comments all this while.For your info,we will be launching our very own Rezeki Walon e-coupon specially for our loyal customers.All previous online customers will receive our e-coupon that will enable them to enjoy 5-10% discount on all Toothsome treats item (T&C apply).Tunggu....