Deskripsi Kelas Cupcake Deko

DESKRIPSI KELAS BASIC CUPCAKE DECORATING



Basic Cupcake Decorating Class anjuran Rezeki Walon Enterprise boleh disertai dengan yuran sebanyak RM140 sahaja. Kelas cupcake deko akan berlangsung selama selama 3 jam dan amat sesuai untuk beginner yang ingin mempelajari teknik-teknik mendeko cupcake. Peralatan yg perlu dibawa ialah apron,kain lap dan tupperware untuk membawa pulang cupcake. Setiap pelajar akan membawa pulang 12 biji cupcakes yg telah dideko sendiri. Antara tema2 hiasan yg akan dipelajari ialah garden theme, flower basket, kids theme dll.Sila confirmkan tempat anda selewat-lewatnya 3 hari sebelum tarikh kelas diadakan.Email rezekiwalon@gmail atau call 018-2266577 untuk mendaftar

Kelas Hands-On Homemade Chocolate

KELAS HANDS-ON HOMEMADE CHOCOLATE

Kami akan menganjurkan kelas hands-on homemade chocolate.Class details:

Mempelajari teknik mudah pembuatan choc menggunakan choc compound (dark, milk dan white).Anda akan membawa pulang choc yang dibuat sendiri berserta 1 free choc mould.

Akan diajar cara menghasilkan :
1. Lollichoc pelbagai warna
2. Assorted choc praline with filling (blueberry,strawberry,dark choc,caramel)
3. ChocOreo
4. Teknik mewarnakan coklat
Kelas akan berlangsung selama 4 jam.Yuran pendaftaran adalah sebanyak RM150 sahaja.
Sila email rezekiwalon@gmail untuk mendapatkan jadual kelas.

Thursday, March 26, 2009

To Kelantan With Love

This green + white themed cupcake was orderd by Zikri for his beloved mama all the way in Machang, Kelantan through Anne.Alhamdullillah the cupcakes arrived safely naik Transnasional express walaupun lewat sejam dari expected time to arrive.I hope Pn. Che Rosilah loves her cuppies.


Yang ini pulak untuk my gud fren, Siti Hamidah yg bertugas kat Tanah Merah.Lama giler tak jumpa..Really missed her and her kids.She was my coursemate during degree and now she's working as a scientific officer in Hospital Tanah Merah.Hope Kak Midah, Cikgu Afifi, Ahnaf dan Hani suka cupcake yang eina buatkan yer...

Pink and white birthday cuppies



This birthday cuppies were ordered by Anne for her friend.Sweet,huh?

Friday, March 13, 2009

Basic Cupcake Deco Class

Alhamdulillah...Basic Cupcake Deco Class pada 9/03/09 telah dijayakan dgn kehadiran 2 org student, Norasyirin dari Klang and Hanim (my b.g.f).Another student, Ekin had to cancel cos her tayar kereta pancit pulak.So these are some of the pics from the class (tak banyak yg i dpt snap cos my camera went out of battery..lupe nak charge balik dari majlis bertunang of my b.i.l.)


Garden theme


Hasil deco Norasyirin menggunakan piping jelly


Clown ni Hanim yg buat.Comel dan ceria kan?


Cupcake yg telah dideko oleh Hanim


Antara cupcake yg telah siap dideko oleh student


Norasyirin, her cuppies and me


Hanim and her cuppies

Thursday, March 12, 2009

Mini Choc n Strawberry Tartlet




This mini choc n strawberry tartlet hantaran is specially made for my b.i.l engagement.
Yummy...

Selamat bertunang cupcake


This hantaran cupcake is a repeat order from Kak Dzurida from Batu 10.
I made mocha flavoured cupcakes + american choc cupcake for this engagement cuppies.
The theme colour of the hantaran is silver.

Tuesday, March 3, 2009

3-tier cupcake

Cupcake tier ni pun Cik Edah yg order ntuk anak dia.Kata berkenan sgt tgk yg I buat for my sis hari tu.Theme color pun sama hijau..So inilah hasilnya..


Bahagian atas tier


Close up of the design


Green color theme 3-tier cupcake
To order email me at rezekiwalon@gmail.com or call 012-3582639

Wedding door gift

Tempahan kali ni datang dari Cik Edah, a fren of my mom.She ordered a 1kg american choc cake for makan2 and 1000 pcs vanilla cupcakes for her daughter's wedding doorgift


1 kg american choc cake..yummy.


1000 pcs vanilla cupcakes with choc/strawberry/apple swirl.Tu yg ada kaler2 coklat,merah dan hijau.Sekarang tengah promo tau.
1000 cupcake + container at only RM0.65/pc.
This offer valids from March to June 2009.
Sesiapa yg berminat nak order boleh emel kepada rezekiwalon@gmail.com atau jez call 012-3582639.