Deskripsi Kelas Cupcake Deko

DESKRIPSI KELAS BASIC CUPCAKE DECORATING



Basic Cupcake Decorating Class anjuran Rezeki Walon Enterprise boleh disertai dengan yuran sebanyak RM140 sahaja. Kelas cupcake deko akan berlangsung selama selama 3 jam dan amat sesuai untuk beginner yang ingin mempelajari teknik-teknik mendeko cupcake. Peralatan yg perlu dibawa ialah apron,kain lap dan tupperware untuk membawa pulang cupcake. Setiap pelajar akan membawa pulang 12 biji cupcakes yg telah dideko sendiri. Antara tema2 hiasan yg akan dipelajari ialah garden theme, flower basket, kids theme dll.Sila confirmkan tempat anda selewat-lewatnya 3 hari sebelum tarikh kelas diadakan.Email rezekiwalon@gmail atau call 018-2266577 untuk mendaftar

Kelas Hands-On Homemade Chocolate

KELAS HANDS-ON HOMEMADE CHOCOLATE

Kami akan menganjurkan kelas hands-on homemade chocolate.Class details:

Mempelajari teknik mudah pembuatan choc menggunakan choc compound (dark, milk dan white).Anda akan membawa pulang choc yang dibuat sendiri berserta 1 free choc mould.

Akan diajar cara menghasilkan :
1. Lollichoc pelbagai warna
2. Assorted choc praline with filling (blueberry,strawberry,dark choc,caramel)
3. ChocOreo
4. Teknik mewarnakan coklat
Kelas akan berlangsung selama 4 jam.Yuran pendaftaran adalah sebanyak RM150 sahaja.
Sila email rezekiwalon@gmail untuk mendapatkan jadual kelas.

Tuesday, December 29, 2009

Green+white color themed fondant hantaran cake





This 1kg american choc cake with fondant deco was ordered by Yati for her wedding hantaran.
Actually Yati ada bg 3 pics of cakes yg dia berkenan untuk di'combine'kan designnye untuk kek hantaran dia tapi eina dah buat sedikit alteration ke atas design yg dia mintak tu.Harap Yati tak marahhh yer...
Tq for ur order.Selamat Pengantin Baru...

H.A.P.P.Y B.I.R.T.H.D.A.Y cuppies



Yg ni order dari Ji untuk besday insan tersayang.
Menggelupur jugak nak gi deliver ke Damansara Damai.
Neways hope both of you love the cuppies ya...

Yellow themed fhantaran cupcakes





Yg ni repeat order dari Kak Nora.
Untuk hantaran anak sedaranyer.
Tq Kak Nora..

Sunday, November 22, 2009

My First Barbie Cake



This was my first barbie cake.Amacam?Ok tak?
I made this for my niece's birthday, Nur Irdina Safiyah who will be turning 3 years old.
It was an american choc cake decorated with buttercream icing and the whole cake wheighed 2kg.


Yang ni pulak eina practice buat fondant barbie cake.
Simple ckit..Tapi my lil' mysarah was very excited and keep on asking "Mama boleh saya dancing dgn barbie ni?"
Aduss...

White+yellow themed cupcake



These cuppies were delivered to Pantai Cheras Medical Centre.
Ordered by Kak Nora, untuk bawak balik kampung katanyer.Nak white + yellow colour cuppies.
Eina buatkan cupcake flavour vanilla, lemon dan mocha.Yummie...

Friday, November 13, 2009

Silver themed hantaran cupcakes





Silver themed hantaran cupcakes ni was ordered by my sis in law for her friend's engagement day.
Silver memang nampak mewah dan elegant..

Green color fondant wedding doorgift cupcakes





Cupcakes ni repeat order dari my neighbour,Kak Non yg ordered heartshaped green fondant hantaran cake tempoh hari.
Eina buatkan 30pcs american choc cuppies with fondant deco dgn theme yg sama, green.

Wednesday, November 4, 2009

Lady boss birthday cupcake



Yang ni repeat order dari Jojie.
She requested for choc n orange flavour cuppies for her boss bithday.
And sebab repeat order, Jojie dapat la 5% discount yang eina offer kepada all returning customer dgn setiap pembelian RM30 ke atas :)

Heart shaped fondant hantaran cake.



Thursday, October 29, 2009

Wedding Fondant Cake Tier




Tier ni eina buat khas untuk my bro in law wedding in Ipoh.
1st tier - 1/2kg fondant american choc cake
2nd tier - 6pcs mini fondant american choc cake
3rd tier - 18 pcs buttercream+fondant american choc cupcake (susun atas meja)

Kalau ada yg berminat untuk order tier boleh email rezekiwalon@gmail.com atau call 012-3582639 :)

Tuesday, October 20, 2009

American Choc Pack





Yummy..yumm.
American choc cake pack ni memang laris masa festive season.
Sedap, rich in chocolate dan senang dibawa sebagai buah tangan ketika bertandang ke rumah kawan dan saudara mara.
This 1/2kg cake coated with ganache,grated chocolate and sprinkle only costs you RM15/pack.
Call 012-3582639 or email rezekiwalon@gmail.com to place your order.

Gold and Silver Themed Hantaran Cupcake

Monday, October 19, 2009

Fondant hantaran cupcakes



Little miss pinky bear cake



You can have your little teddy cake customized for your loved ones.
Can ask for a couple teddy set too.
Call 012-3582639 or email rezekiwalon@gmail.com to place your order.

Tuesday, October 13, 2009

Mini fondant cake







Harga istimewa untuk tempahan mini fondant cake.
Sesuai dijadikan hantaran atau penyeri majlis perkahwinan.
Call 012-3582639 email rezekiwalon@gmail.com to order.

Wednesday, August 12, 2009

3-tier hantaran cupcake

This 3-tier hantaran cupcake was ordered by Jana.Sori lambat sangat upload.Very backdated already.Ada jugak order2 yg i tak sempat pun nak snap photo,sorry you all