Deskripsi Kelas Cupcake Deko

DESKRIPSI KELAS BASIC CUPCAKE DECORATING



Basic Cupcake Decorating Class anjuran Rezeki Walon Enterprise boleh disertai dengan yuran sebanyak RM140 sahaja. Kelas cupcake deko akan berlangsung selama selama 3 jam dan amat sesuai untuk beginner yang ingin mempelajari teknik-teknik mendeko cupcake. Peralatan yg perlu dibawa ialah apron,kain lap dan tupperware untuk membawa pulang cupcake. Setiap pelajar akan membawa pulang 12 biji cupcakes yg telah dideko sendiri. Antara tema2 hiasan yg akan dipelajari ialah garden theme, flower basket, kids theme dll.Sila confirmkan tempat anda selewat-lewatnya 3 hari sebelum tarikh kelas diadakan.Email rezekiwalon@gmail atau call 018-2266577 untuk mendaftar

Kelas Hands-On Homemade Chocolate

KELAS HANDS-ON HOMEMADE CHOCOLATE

Kami akan menganjurkan kelas hands-on homemade chocolate.Class details:

Mempelajari teknik mudah pembuatan choc menggunakan choc compound (dark, milk dan white).Anda akan membawa pulang choc yang dibuat sendiri berserta 1 free choc mould.

Akan diajar cara menghasilkan :
1. Lollichoc pelbagai warna
2. Assorted choc praline with filling (blueberry,strawberry,dark choc,caramel)
3. ChocOreo
4. Teknik mewarnakan coklat
Kelas akan berlangsung selama 4 jam.Yuran pendaftaran adalah sebanyak RM150 sahaja.
Sila email rezekiwalon@gmail untuk mendapatkan jadual kelas.

Tuesday, April 13, 2010

Lagi coklat untuk farewell

Choc ni my sis ordered for a farewell party of her opismate.

35pcs assorted choc = RM42
The price is different according to ur choice of chocolate.
Wanna know more can emel me at rezekiwalon@gmail.com or call 012-3582639...ok.

Coklat untuk makan2

These were ordered by a colleague of my sister untuk bawak balik kampung..all the way to Kelantan.Katanye adik2 dia suka sangat and pesan bawak balik lagi Raya nanti..heheh.boleh..no problem.


Yang ini 25pcs almond choc in plastic container = RM25


Yang ni pulak 24pcs assorted choc (plain milk/almond/orange filling)=RM30
Berminat?Boleh emel eina di rezekiwalon@gmail.com atau call 012-3582639 untuk tempahan.

Coklat untuk farewell




Coklat ni eina buat untuk Goh-san (my opis-mate) sebagai hadiah farewell.
He has his own future direction..hihihi...

Tuesday, April 6, 2010

Homemade chocolate@Toothsome treats

Now i would like to introduce u to the new member of the Toothsome treats family.
Chocolates!!!
Eina dah start amik tempahan coklat sekarang..so saper yg nak order leh contact eina di 012-3582639 ok.



2-tier Fondant Wedding Cake

Kek ni pun Murni jugak yg order untuk kenduri di rumah Arif.
Selamat Pengantin Baru yer Murni.
Eina akan sentiasa doakan kebahagiaan Murni dan Arif.Mmuahh!


Selamat Pengantin Baru Murni & Arif

Seminggu lepas abis my confinement period,eina terus masuk dapur untuk siapkan kek-kek yg ditempah oleh Murni.Murni order 2kg american choc cake untuk hantaran dia dan arif serta 200pcs silver themed vanila cupcake sebagai doorgift untuk VIPs.Tq Murni.Sorry sangat2 tak dapat attend ur wedding@Bangi.But i made it to Banting.Yeah!




Yang putih pink ni dari arif untuk murni.



Yg red rose ni dari murni untuk arif.


Tak tipu..silver kaler ni memang nampak segak lah.hehehe


Yang ni pulak hadiah eina untuk Murni...buat penyeri wedding cake yg caterer Murni bagi.

Cinta Baru

Salam semua...
Lama sungguh eina tak meng'update' blog ni..
Semuanye gara2 cinta baru eina - Ahmad Syaamil Hakimi.
Hehehe..he's my new baby (new tak new lah dah nak masuk 3 bulan).
Ahmad Syaamil Hakimi selamat dilahirkan pada 24 Januari 2010 yg lalu di Hospital Ampang.
So kepada semua yg eina tak dapat nak terima tempahan, mintak maaf banyak2 yer.

Baby Hakimi@1 day old


The apples of my eyes