Deskripsi Kelas Cupcake Deko

DESKRIPSI KELAS BASIC CUPCAKE DECORATING



Basic Cupcake Decorating Class anjuran Rezeki Walon Enterprise boleh disertai dengan yuran sebanyak RM140 sahaja. Kelas cupcake deko akan berlangsung selama selama 3 jam dan amat sesuai untuk beginner yang ingin mempelajari teknik-teknik mendeko cupcake. Peralatan yg perlu dibawa ialah apron,kain lap dan tupperware untuk membawa pulang cupcake. Setiap pelajar akan membawa pulang 12 biji cupcakes yg telah dideko sendiri. Antara tema2 hiasan yg akan dipelajari ialah garden theme, flower basket, kids theme dll.Sila confirmkan tempat anda selewat-lewatnya 3 hari sebelum tarikh kelas diadakan.Email rezekiwalon@gmail atau call 018-2266577 untuk mendaftar

Kelas Hands-On Homemade Chocolate

KELAS HANDS-ON HOMEMADE CHOCOLATE

Kami akan menganjurkan kelas hands-on homemade chocolate.Class details:

Mempelajari teknik mudah pembuatan choc menggunakan choc compound (dark, milk dan white).Anda akan membawa pulang choc yang dibuat sendiri berserta 1 free choc mould.

Akan diajar cara menghasilkan :
1. Lollichoc pelbagai warna
2. Assorted choc praline with filling (blueberry,strawberry,dark choc,caramel)
3. ChocOreo
4. Teknik mewarnakan coklat
Kelas akan berlangsung selama 4 jam.Yuran pendaftaran adalah sebanyak RM150 sahaja.
Sila email rezekiwalon@gmail untuk mendapatkan jadual kelas.

Wednesday, December 24, 2008

Farewell cuppies

These farewell cuppies were specially made for Wan Syaidatulakma.One of my frens at the lab.She'll be leaving for Ireland end of this month.




Aida bergaya manja di samping kapkeknyer.

Wednesday, December 17, 2008

December orders




Yang ni order dari Fatehah UPM for her sister's hantaran.She said tema biru dan hijau dan nak ada ladybird warna hijau.So result dia..tada.....





Akhiriatul's gift for her mama.


Pinky and beary theme


Hantaran tema hijau lumut

Tuesday, December 16, 2008

My sister's wedding

Selamat Pengantin Baru Athirah & Erwan

These are some pics of my sister's wedding last november.Alhamdulillah eveything went quite well.Penat memang penat tapi what the heck..dah wedding namanyer..


Comel pengantin.


Pasangan bahagia


Semoga berbahagia


Sweet sangat.Photography was done by azizi azmin, a gud fren of my hubby.You can have a peek of his work at http://reflexattack.blogspot.com


One big happy family


16 pcs chocky fruity tartlet for hantaran.Berminat?Call me at 0123582639


Ni la 3-tier wedding cupcake yg i buatkan for my sister.Choc moist, ada 28 pcs semuanyer.Kalo ada yang berminat untuk order 3 tier ni give me a call at 0123582639 ok.

October - November updates

Sorry guys..been leaving the blog not updated for quite some time.Busy..busy..busy.Finally when my sister's wedding dah berlangsung on 30th Nov 2008,baru lah rasa lega sikit.I made a 3 tier wedding cupcakes for my sister tapi gambar i'll upload later la ek.To those yang i tak dapat nak accept order..thousand appologies..November was really hectic.Tak banyak order yg i dapat accept sebab sibuk dengan my sister's wedding preparation.Ada order yg i tak sempat amik gambar pun.Neways here are some of the pics yang ada..



This is a mini fondant orange cake, a gift for a gud friend for her engagement.Congrats dear..cepat naik pelamin yer.


Ros from Smart Reader Kids Kg Pandan ordered for her son's previous babysitter.Adikbradik dgn EynaJB rupanye.Hihihi


Anita from Astro ordered for her daughter.


Supermini vanilla muffin with strawberry chips for makan2


Chocky fruity tartlet for Ekin


Mardhiah ordered these ManU themed cupcakes for her special friend.25pcs choc moist supermnini cupcakes


Repeat order from Mardhiah.Choc moist jugak.yum..yum.

Friday, October 17, 2008

Year End Engagement/Wedding Offer

Great offer that should not be missed. Tawaran sah sehingga 31 December 2008.Email rezekiwalon@gmail atau call 012-3582639 untuk tempahan.Jgn ketinggalan

Hantaran package 1



Details :
-14 pcs Type B cupcake
-container = roundshape clear plastic container
-price
---buttercream topping = RM 35 [now = RM 30]
---fondant topping = RM 55 [now = RM 50]


Hantaran package 2

Details:
-25pcs Type B cupcake
-container = square clear plastic box
-price
--- buttercream topping = RM 60 [now = RM 55]
--- fondant topping = RM 96 [now = RM 90]



Hantaran package 3

Details:
-15pcs Type B cupcake
-container = square paper box with window
-price
--- buttercream topping = RM 36 [now = RM 32]
--- fondant topping = RM 56 [now = RM 52]

Wednesday, October 15, 2008

Festive season offer!!!




Hi all. Sempena musim perayaan berganda-ganda (Hari Raya+Deepavali) Rezeki Walon offers a special festive treat.
-pack of 6 (B type) cupcakes in a box like above pics.
-flavours can be mocha/choc/vanila/strawbery
-sesuai di bawa sebagai buah tangan ke rumah terbuka (Hari Raya+Deepavali)
-harga = RM10/pack
While stocks last.Don't miss out.Place your order now

Monday, October 13, 2008

Updates!







Salam semua...
I apologise for the delay of updates in this blog.Is not too late to wish all of you Selamat Hari Raya, i hope.One of the reasons for the delay is my (my mum's actually) digi cam went caput.Cannot take picture.What a bummer!Posing raye pun tak dapat.Neways..i'll try to squeeze in apa yg ada la ye.Some pics i snap guna my frens camera, and some used my mum's sony ericson cell..and some i tak dapat snap langsung..

Saturday, August 9, 2008

Graduation Cupcakes




Sempena KONVOKESYEN KE-36 UKM ni Toothsome treats by Rezeki Walon menawarkan cupcake istimewa----- Graduation cap cupcakes!

Minimum order = 6 pcs
Price = RM14

August's orders